FES-TE FALLAIRE!


Les Falles d’Alins son úniques, però saps perquè?

  • Creiem que la millor manera d’organitzar una bona festa és escoltant l’opinió de tothom, i acollint a aquell que ens vulgui ajudar. Per això en els darrers anys hem creat una xarxa de voluntariat que col·labora en l’elaboració de falles, des de la recollida de la fusta de pi al bosc, fins a la preparació i decoració de la falla final. En aquestes jornades es combina treball i oci, envoltat d’un ambient de germanor.

 

  • Som l’únic poble que realitzem dues Baixades simultànies que s’acabaran ajuntant a la plaça durant l’encesa de la falla major. El primer grup, constituït pels fallaires més veterans i experts del territori, pugen a dalt de tot del Botanal, un barranc d’on originàriament diu la tradició que s’estimbaven falles de gran tamany enceses, que baixaven rodolant fins al poble. El segon grup, més nombrós, puja fins a Sant Quirc, situat al capdamunt d’un turó, accessible per a la majoria.

 

  • Tenim molt clar que la Baixada de Falles no seria possible sense els Fallaires, per això estem orgullosos de que tothom pugui ser Fallaire d’Alins, i oberts a tothom que vulgui baixar una Falla: grans i petits, homes i dones, nens i nenes. Celebrem l’única Baixada de Falles del Pirineu amb participació oberta al públic. Només has de venir el dia 23 de juny a Alins i arribar-te a la Plaça Major abans de sopar, on podràs adquirir la Falla de la mida desitjada i esperar el repic de campanes.

 

Encara no t’has convençut? Vine i gaudeix d’una sensació irrepetible!