Projecte UNESCO


Vídeo de la candidatura conjunta Andorra-França-Espanya presentat a la UNESCO

falles-alins-vallferrera-unesco-2015-namibia-patrimoni-immaterial-de-la-humanitat-festes-foc-solstici-estiu-pirineus

Com bé sabeu ja fa més de 30 anys que vam recuperar la Baixada de Falles que celebrem per Sant Joan, i que any rere any podem dir ben orgullosos que aplega centenars de persones al nostre poble el dia 23 de juny, gràcies als mes de 250 fallaires, veïns, veïnes i espectadors!

L’any 2013 es va iniciar un projecte multinacional (Andorra, Espanya i França) per tal de representar les “Festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus” com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

L’any 2014 es va presentar la candidatura a la UNESCO, i aquest desembre 2015 es conclou amb la presentació i resolució final del projecte a Namibia (Àfrica), el dia 2 de desembre, gràcies als esforços de les desenes d’associacions de fallaires d’Andorra, Espanya i França, i també dels representants culturals dels governs locals i nacionals.

La setmana vinent, els dies 2, 3 i 4 de desembre estan previstos un seguit d’actes, amb motiu del veredicte del Comitè Intergovernamental de la UNESCO sobre la candidatura a tots els municipis fallaires; on ens plau convidar-vos:

  • Dimecres 2 de desembre, 19.00h: La candidatura possiblement serà inscrita en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, per això farem una festa a Alins en agraïment a tots els col·laboradors pel recolzament a la candidatura, i sobretot als veïns de la Vall per la seva participació en la Baixada de Falles d’Alins, moltes gràcies!
  • Dijous 3 de Desembre, 09.30h: 7ª Trobada de Fallaires dels Pirineus, al Comú d’Andorra la Vella.
  • Divendres 4 de Desembre, 17:00h: Inauguració de l’exposició de les Falles del Pirineu al Museu d’Història de Catalunya de Barcelona.

Us hi esperem!

FOTOS DE LA CELEBRACIÓ QUE VAM FER A ALINS

m_01 m_02 m_03 m_04

Enllaç a la pàgina oficial de la UNESCO

Enllaç a la notícia UNESCO: Associació Cultural i de Fallaires d’Alins