NOVETATS


La UNESCO ha declarat les Falles del Pirineu Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Les Falles d’Alins hi són presents, com molts altres pobles del Pirineu de França, Espanya i Andorra, enhorabona a tots!

Enllaç al canal 3cat24

Enllaç al diari La Vanguardia

Enllaç al Diari ARA

Enllaç a Nació Digital

Enllaç al Diari Pallars Digital

Enllaç a Vilaweb

Enllaç a Viure als Pirineus

Enllaç a Radio Seu

Enllaç a 7 accents

Enllaç a La Manyana

falles-alins-vallferrera-unesco-2015-namibia-patrimoni-immaterial-de-la-humanitat-festes-foc-solstici-estiu-pirineus

Com bé sabeu ja fa més de 30 anys que vam recuperar la Baixada de Falles que celebrem per Sant Joan, i que any rere any podem dir ben orgullosos que aplega centenars de persones al nostre poble el dia 23 de juny, gràcies als mes de 250 fallaires, veïns, veïnes i espectadors!

L’any 2013 es va iniciar un projecte multinacional (Andorra, Espanya i França) per tal de representar la festa del foc del solstici d’estiu als Pirineus com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

L’any 2014 es va presentar la candidatura a la Unesco, i aquest desembre 2015 es conclou amb la presentació i resolució final del projecte a Namibia (Àfrica), el dia 2 de desembre, gràcies els esforços de les desenes d’associacions de fallaires d’Andorra, Espanya i França, i també dels representants culturals dels governs locals i nacionals.

Per tot això us convidem en aquesta celebració el proper dia 2 de desembre a les 19.00h a Alins.

Us hi esperem!