ASSOCIACIÓ


L’Associació Cultural i de Fallaires d’Alins va ser creada l’any 2005, sorgint de la necessitat de continuar una tradició recuperada per part del jovent del poble, i que s’havia perdut durant un llarg temps.

 

Representa una part de les persones que vetllen i fan possible la Baixada de Falles d’Alins tal i com la coneixem ara, i el seguit d’actes que s’emmarquen dins les Festes Majors de Sant Joan (24 de juny) i Sant Vicenç (22 de gener).

La Festa Major de Sant Vicenç d’Alins se celebra en honor al patró del poble, i és una festa de caire més familiar on fem un sopar popular i continuem la nit al ritme d’una orquestra. La Festa Major de Sant Joan d’Alins es una de les primeres festes majors d’estiu i tothom espera amb impaciència

La nostra missió és la conservació, promoció i divulgació de les tradicions i la cultura del nostre poble, amb l’objectiu de preservar-les i poder-les transmetre a futures generacions amb la mateixa il·lusió que les hem rebut nosaltres. Per això creiem que la millor manera de dur-ho a terme és mitjançant la col·laboració i el treball en equip, donant la benvinguda a tothom que vulgui participar.

També donem suport a altres esdeveniments culturals que s’organitzen a la Vallferrera, com ara la Fira del Ferro Pirinenc (juliol) o la Milla Vertical d’Àreu (juny), entre d’altres.