L’associació Cultural

Qui som?

L’Associació Cultural i de Fallaires d’Alins va ser creada l’any 2005, sorgint de la necessitat de continuar una tradició recuperada per part del jovent del poble, i que s’havia perdut durant un llarg temps. Però realment som uns apassionats del nostre poble, de la Vall Ferrera i de les falles.

https://www.youtube.com/watch?v=RWxCuf5uARM

https://www.youtube.com/watch?v=5PThLS-Rbcw

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/aixi-baixen-les-falles-a-alins-al-pirineu/video/5608401/

https://vimeo.com/172278981

https://fb.watch/dNUO-lC9D4/

https://fb.watch/dNVKTcybJM/

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/nit-de-falles-per-a-grans-i-petits-a-alins-al-pirineu/video/5773590/

Què representa per a nosaltres?

Representa una part de les persones que vetllen i fan possible la Baixada de Falles d’Alins tal i com la coneixem ara, i el seguit d’actes que s’emmarquen dins les Festes Majors de Sant Joan (24 de juny) i Sant Vicenç (22 de gener).

Però no només això, ja que nosaltres estem pensant i organitzant durant tot l’any, pensant en quines orquestres podran amenitzar les falles, quins espectacles tants per grans i xics podem encabir a la plaça major, com farem el concurs de bitlles i de botifarra enguany… i un llarg etcètera que fa que estiguem sempre lligats a aquesta festa tant bonica.

La Festa Major de Sant Vicenç d’Alins se celebra en honor al patró del poble, i és una festa de caire més familiar on fem un sopar popular i continuem la nit al ritme d’una orquestra. La Festa Major de Sant Joan d’Alins es una de les primeres festes majors d’estiu i tothom espera amb impaciència

 

 

Quina és la nostra missió?

La nostra missió és la conservació, promoció i divulgació de les tradicions i la cultura del nostre poble, amb l’objectiu de preservar-les i poder-les transmetre a futures generacions amb la mateixa il·lusió que les hem rebut nosaltres. Per això creiem que la millor manera de dur-ho a terme és mitjançant la col·laboració i el treball en equip, donant la benvinguda a tothom que vulgui participar.

També donem suport a altres esdeveniments culturals que s’organitzen a la Vallferrera, com ara la Fira del Ferro Pirinenc (juliol) o la Milla Vertical d’Àreu (juny), en tre d’altres.

 

Autora Marta Serra

Fotografia de Marta Serra

Patrocinadors